Plovdiv24.bg.Очната ставка бе поискана от прокурора по делото, заради противоречивите

...
Plovdiv24.bg.Очната ставка бе поискана от прокурора по делото, заради противоречивите
Коментари Харесай

Сълзи в съда в Пловдив след убийство на детенце

Plovdiv24.bg.

Очната ставка бе поискана от прокурора по делото, поради спорните показания, които даваха и двамата по време на процеса до момента. Искането бе подкрепено и от бранителите на двете страни, а съдията позволи такава.

По време на ставката Малинка въобще не погледна в очите някогашния си обичан, с който, преди да заживеят дружно, се срещнали във Facebook.

Митко от своя страна я гледаше непрестанно, само че това не попречи и на двамата да приказват разнообразни неща, като постоянно споделяха – тя, или той " лъже, не е правилно “. В залата бяха и родителите на двамата.

При предходните съвещания Митко се опита да трансферира виновността за гибелта на детето върху майката, като твърдеше, че и тя го е удряла доста пъти, защото детето непрестанно търсело същинския си татко. Разминавания имаше и по повод деня на гибелта на детето и това дали спалнята е била заключена, до момента в който Митко го е удрял и подхвърлял на спалнята. Малинка твърдеше, че спалнята е била заключена, а Митко – че от дълго време за нея няма ключ. Също по този начин Малинка твърди, че той я е заплашил с нож, в случай че каже какво се е случило вътре, а Митко споделя, че той няма нож и това не е правилно. 

Въпреки очната ставка и разминаванията в показанията на двамата, някои от които бяха разказвани през сълзи и от двамата, в последна сметка истината е, че детето е било бито, пощипвано и подхвърляно от пъстрока си, а постоянно и от майка му Малинка, по неговите думи.

В последна сметка специалистите настояват, че дребният Ангел е имал разкъсани  дробчета - черен и белите. По думите им, това се предизвиква най-често от удари с крайник, или пестник. Малкият Ангел е имал е и голям брой кръвонасядания към кръста, които са следи от притискане и чести ощипвания. Синините на детето са били и по ръчичките. Ангелчо е имал и черепно-мозъчна контузия. Експертите споделят още, че детето е умряло бързо и е било в потрес. Травмите в същия ден са довели до дихателна непълнота и остра кръвозагуба. 

Последният ден бащата е подхвърлил два пъти детето нависоко към спалнята, стана ясно от разпитите. При второто подмятане детенцето  е паднало на земята и е почнало да повръща.  Вероятно се е блъснало и в ръба на спалнята при рухването. Смъртта е настъпила незабавно по-късно. Не стана ясно от очната ставка на кой тъкмо от двамата – Малинка или Митко, му е хрумнало да дава на детето кока кола в този фрапантен за него миг.

Съдията реши да постави завършек на обвиняванията сред двамата по време на очната ставка с съответен въпрос: " Кой от двамата би детето в злощастния ден? " Малинка сподели: " Митко го би “.

А той отговори: " Щом тя споделя, значи е правилно. Но и тя го  е удряла “. След което призна: " И аз не знам по какъв начин стана… “

Тогава прокурорът по делото също попита: " Защо го направи това? “

Митко отговори: " Ядосах се, че Малинка вика и крещи за помощ. Иначе не съм подобен човек…Изнервих се внезапно. Съжалявам. Но аз не взимам цялата виновност. “, продължи младият мъж.

След като видели, че детето към този момент не мърда, Митко решил да му прави сърдечен масаж. Малинка тичала надолу, нагоре из къщата и викала за помощ, само че никой не я чул.

Припомняме, че Митко Михайлов е упрекнат за това, че на 9 март 2020 година в гр. Асеновград, съзнателно е умъртвил 4-годишния Ангел, след нанесен побой, като убийството е осъществено по изключително непосилен метод. След това той се е заканил на Малинка Йорданова /майка на потърпевшото дете/ с ликвидиране и това заканване е възбудило състоятелен боязън за реализирането му.

Преди случая детето е лежало към седмица в детското поделение на МБАЛ Асеновград, с белодробно заболяване, като майката е напуснала непринудено болничното заведение.  

В Окръжния съд през днешния ден бе направена още веднъж и очна ставка на Малинка с родителите на Митко Михайлов. След това бяха разпитани и движимостите лица, създали експертизите.

Очаква се през днешния ден да бъде пледирана  и присъда за младия мъж, упрекнат в ликвидиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР